fbpx

Essens Coach & Mentor uddannelse (2 år)

Få fat i livet samt faglige & personlige potentialer gennem vores Coachuddannelse

Fundamentet og arbejdsfeltet for en Essens Coach er det hele menneske.

Det være sig; Personlig udvikling eller parforholdet, medarbejderen, lederen og virksomheden der ønsker forandring og bevidsthed om at skabe optimalt livskvalitet 360° rundt.

Næste holdstart: 21. november 2019

Få fat i livet samt dine faglige og personlige potentialer gennem en Coachuddannelse

Vores coachuddannelse adskiller sig væsentligt fra andre eksisterende coachuddannelser. Det gør den fordi at den tager lidt længere tid: ca. halvandet år, som svarer til de 2 første år på vores psykoterapeutuddannelse.

Det betyder at vores coachuddannelse stikker dybere på det følelsesmæssige og psykologiske plan, modsat det mentale plan, som er det felt coaches arbejder ud fra. Det gør vi fordi, at vi mener at inden vi arbejder med andre, skal vi kende os selv, og vi skal gerne have en større bevidsthed og dybere menneskelig forståelse, da vi ikke kan hjælpe et menneske, fra samme mentale niveau hvor problemet er skabt.

 

Hvad gør os anderledes?

Det andet som adskiller os væsentligt for andre uddannelser, er at vores uddannelse er bygget op omkring internater af 4 dage. Det betyder at udbyttet af undervisningen bliver meget mere intens og integreret, end på almindelige kursusdage, hvor sindet er fyldt med dagligdagens gøremål og pligter og der er et presset liv efter endt kursusdag.

På vores kursusejendom i Vig, kommer vi gennem internater væk fra det daglige trummerum, ned i gear og ind en større fordybelse. Vi lærer bedst med vores krop og den følelsesmæssige intelligens. Og det at bo og leve sammen og lave mad sammen, skærper den sociale intelligens og det er i sidste ende den, vi opnår medfølelse og indsigt i andre mennesker. Vi bruger skoven, vandet og naturen omkring os, til at forstærke den nødvendige ro og fordybelse som er nødvendig for at opnå en større bevidsthed.

Desuden skiller vores uddannelse også fra i og med at vi arbejder ud fra et ledelsesmæssigt perspektiv, først og  fremmest et personligt lederskab og dernæst et professionelt lederskab.

Endeligt så arbejder vi med vores egne psykologiske modeller som vi har udviklet til coaching, ledelse, kommunikation, bevidsthed, intelligens og essens psykologi.

Hvad er det særlige ved Essens coaching?

 • Du får evnen til hele tiden at arbejde med det der er mest relevant for fokuspersonen.
 • Du kommer til at kunne arbejde 360° rundt, både med arbejdslivet, privatlivet og personlige problemstillinger.
 • Du kommer til at arbejde med højere bevidsthed samt den nødvendige fordybelse og forankring, der skaber forandring.
 • Du kommer til at arbejde både målfokuseret og i proces.
 • Du kommer til at arbejde helhedsorienteret: Det er det hele menneske, som er grundfokus.
 • Du kommer til at arbejde ud fra de ressourcer fokuspersonen har, og sætter ind for at styrke de temaer, der skal styrkes gennem udvikling.

 

Hvilke kompetencer får du som Essens Coach?

 • Længste Coach uddannelse, der sikrer at du kan dit håndværk
 • Du kommer igennem et stærkt personligt udviklingsforløb, som er en vigtig forudsætning for at kunne arbejde personligt.
 • Du får en stærk faglig baggrund, og personlig erfaring som giver dig en moden tilgang til livet.
 • Du får, gennem sit eget personlige udviklingsforløb, god indsigt i egne og andres mønstre, forsvarsmekanismer, psykologisk struktur og spil, undgåelse og holdninger, tabuer og værdier, hvilket gør at  fokuspersonen kan stå frit uden at vurderes og få prædikater på.
 • Du får en fagligt stærk ballast om nyeste forskning, gestaltteori, organisationsteori  og coachingteori.
 • Du får god indsigt i og viden om kommunikationsteori, NLP og kommunikationsteknikker
 • Du får viden om og indsigt i gruppers dynamik og udvikling
 • Du får fokus på eksistentielle samt essentielle værdier, og det personlige lederskab.

Første år på coachuddannelsen

Første år er et udviklingsår hvor du får styr på dig selv, dit liv, dine undgåelser, forsvarsmekanismer, så du får et dybt kendskab til hvad der skal til for at komme forbi modstande og begrænsningerne. Fordi kan du ikke se dem i dig selv, så får du ikke fat i dem, når du skal arbejde med andre mennesker. Læs mere om 1. år her.

 

Andet år på coachuddannelsen

Andet år er her du får værktøjskassen og det professionelle lederskab, hvor du lære at coache og lede individuelt, parforhold, teams og hele organisationen.

På andet år, skifter vi fokus og metode, vi slipper lidt vores selv fokus og den selvforståelse som har været første års læringsmetode. Det bliver læring og undervisning med fokus på at rustet de anden års studerende med et bredt spektre af værktøjer til at kunne arbejde med mennesker i forandring og forankring.

Lederskab

Den øverste parole er lederskab, og al ledelse er selvledelse, så ansvaret og lederskabet ligger stadig hos den studerende og hele andet års studie er med eget lederskab som går forrest, både i selvstudiet af litteraturen, men også i de opgaver som bliver en del af andet år.

 

Det professionelle lederskab i Organisation

Du bliver præsenteret for forskellige analyse og ledelsesmodeller til at skabe forståelse og kommunikation og derved bedre sammenspil mellem medarbejdere og forskelligheder.

 

Coaching konstellationer 

De studerende igen få lejlighed til at komme lidt dybere ind i processerne med organisations opstilling og få lært hvordan man kan arbejde med organisation og virksomheder med opstilling.

 

Sprog, adfærd, overbevisninger og kommunikation

Vi har valgt NLP som værktøj inden for sprog, adfærd, overbevisninger samt kommunikation. NLP er en syntese af de bedste terapeuter metoder til at skabe forandring og samtidig en kortlægning over hvad de mest succesfulde skabere agere og motivere sig ved.

 

Konfliktløsninger

Vi arbejder med konfliktløsninger på det personlige plan det interpersonelle plan og det organisatoriske.

 

Coaching 

Da vores fokus er at møde mennesker i ordentlig kontakt, så er de studerende allerede godt trænet i at være i kontakt fra første år. På andet år bliver det spørge teknik og træning i at være medstøttende i de coaching processer som vil blive trænet.
Der vil sættes fokus på Life coaching, par coaching, præforment coaching, ledelses coaching.

 

Mentoring 

En mentor er en erfaren person, som gennem rådgivning, sparring, vejledning og feedback deler ud af sin erfaring og sine kompetencer for at støtte mentees udvikling.

Essens Mentoring er vejledning ud fra de grundprincipper og modeller som er fundamentet på uddannelsen.  Begrebet anvendes i mange forskellige sammenhænge bl.a. til udvikling af ledere og medarbejdere i virksomheder og organisationer, i foreninger til at støtte medlemmernes udvikling samt i samfundsmæssige sammenhænge som f.eks. i forbindelse med integrationsprojekter, støtte til unge kriminelle, til iværksættere m.m.

I den græske mytologi var Mentor en ven og rådgiver for helten Odysseus. Da Odysseus begav sig af sted til den Trojanske krig efterlod han sin søn Telemakos i Mentors varetægt.

 

NLP – Neurolingvistisk programmering

Neurolingvistisk programmering (NLP), er syntesen af det sidste århundredes terapiformer. NLP bruges i dag bredt i i forskellige retninger, både i erhvervslivet som motivations og forandrings værktøjer. Det er en terapeutisk retning og endeligt som mentaltræningsværktøjer til elite præstationer.

NLP bruges også til personlig udvikling og til at skabe positiv forandring i et menneskes liv. Det gælder både i forbindelse med mental træning for topidrætsudøvere, til erhvervskurser for personlig udvikling og til at afhjælpe følelsesmæssige problemer.

Udviklingen af NLP blev startet i 1970’erne af Richard Bandler og John Grinder, inspireret af blandt andre de tre fremtrædende terapeuter Fritz Pearls, Virginia Satir og Milton H. Erickson. Men især den engelskfødte (senere amerikansk statsborger) Gregory Bateson, biolog og antropolog inspirerede med systemisk tænkning. Udviklingen pågår stadig i takt med at NLP-udøvere og teoretikere finder ny viden og får nye erfaringer.

Kontakt os

Send os en besked her