fbpx

Livets essens

Livets essens handler om, hvad der er vores grundlæggende natur, herunder vores grundlæggende behov og drømme.

En søgen efter mening og livets mangfoldighed samt vekselvirkning mellem fornyelse og genkendelighed som nysgerrighed og tradition.

En konstant vekslen mellem afhængighed og selvstændighed.

 

Essentiel udvikling

Når vi taler om Essentiel Udvikling, så er det at komme i kontakt med vores inderste, her hvor vi alle har ønsker og drømme fra samme kilde. Vi ønsker at blive elsket – og vi ønsker at være en del af et fællesskab.

Alle mennesker er ens under overfladen og de fleste lader sig styre af deres frygt, som er kommet ind i livet, dér hvor kærligheden blev forlænget af formaninger, frygt og påbud.

Inderst inde vil vi hinanden det godt, det er, når vi ikke er i kontakt med vores inderste og lader os styre af vores erfaring, som ofte har kant af frygt. Så når vi ikke har den nødvendige kærlighed og basistryghed med i vores bagage, så er vi ofte ikke i stand til at finde vejen ”hjem” til vores egen essens.

 

Eksistens før Essens

De store eksistentielle tænkere siger, at vi skal have eksistensen før essensen, hvilket betyder “Menneskets eksistens går for dets essens og væsen”. Så vi skal være bevidst om vores eksistens for så at kunne vælge, hvad livet skal indeholde.

 

”Vi skal kunne bære os selv, før vi kan vælge, hvad vi kommer i livets kar.”

Vores eksistens går meget på de individualistiske og materielle værdier, det vil sige at skille sig ud og eje noget som andre ikke har. Det er i sig selv falske behov, som kun skaber tomhed og fremmedgørelse.

Ligeledes er denne tomhed og fokus på værdier udenfor os selv, der skaber afstand i mellem os og i denne afstand er det ikke længere muligt at forstå og have empati med andre, da ens egen selvforståelse er et svagt ekko, som er blevet forvasket til det falske behov.

Kontakt os

Send os en besked her

Essentielle Værdier